Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Κατασκήνωση στην πόλη 2024, Απόηχος και Ευχαριστίες !!!

 Η κατηχητική μας δράση << Κατασκήνωση στην πόλη, ο Σταυρός η ισχύς μας όλη 2024 >> στη Μητρόπολη μας πέρασε στην ιστορία ! Ευχόμαστε ολόψυχα ο Χριστός δια των Αγίων του να φωτίζει και να ευλογεί !

Η όρεξη, το κέφι, αλλά κυρίως η εμπιστοσύνη στο Θεό πολλών νέων παιδιών, γονέων και άλλων ανθρώπων που έχεις την ευλογία να ζουν καρποφόρα δίπλα σου σε παρασέρνει σαν ποτάμι και η Χάρη του Θεού με δύναμη και σιγουριά κάνει το <<όνειρο>> χαρούμενη, ειρηνική αλλά και << τρελή >> πραγματικότητα. Η αγάπη για το έργο του Χριστού, η διάθεση διακονίας χωρίς εγωισμούς και αυτοπροβολής γκρεμίζουν τα τείχη των δυσκολιών. Καθοριστικό ήταν το αγκάλιασμα της ιδέας και πάλι από τον Επίσκοπό μας, γι΄αυτό και άλλα πολλά θερμά ευχόμεθα για την Αρχιεροσύνη του. 

Τι είχαμε να κάνουμε για ακόμη μια φορά; Να οργανώσουμε ένα διήμερο με δημιουργικές και παιδαγωγικές δράσεις, με παιχνίδια και αθλοπαιδιές που θα προσφέρουν σε 50 και πλέον παιδιά στιγμές όμορφης παρέας και υγιούς ψυχαγωγίας. 

Οι ώρες 8:30 - 18:00 και τις 2 ημέρες, με φαγητό, πρωινό και μεσημεριανό, με μετακινήσεις με λεωφορεία, με ασφαλή περιπλάνηση σε διάφορες περιοχές ώστε να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών ... και για φέτος λίγο extreme sport !!!

 Η Σχολή Γονέων και η ενορία της Αγίας Βαρβάρας οι επίσημοι διοργανωτές, πρωταγωνιστές όλοι μας !!  Την υλοποίηση του εγχειρήματος και την εφαρμογή του ανέλαβε η ίδια έμπειρη ομάδα νέων ανθρώπων που έπειτα από τέσσερα χρόνια απόλυτα εμπιστευόμαστε και δίπλα της πλουτίζουν με εμπειρίες και οι νεότεροι. Κωνσταντίνα, Ζωή, Χριστίνα, Ζηνοβία, Αμαλία, Μαρία, Δημήτρης, Αλεξάνδρα, Μαρία, Δημήτρης, Διασενούλα, Μαρία, Αλεξάνδρα, Μαρία, Αριστείδης, Δρόσος, Φωτεινή, Γιώργος, ένα πολύχρωμο μπουκέτο νέων ανθρώπων, που γέμισε ευωδιαστές δράσεις το διήμερο. Στα παρασκήνια ποιόν να πρωτοαναφέρεις ! Προτιμάμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους ! Όλοι κρίκοι μιας πολύτιμης ανθρώπινης αλυσίδας, κάθε κρίκος με την ίδια καθοριστική αξία για το τελικό αποτέλεσμα μαζί με τους γονείς στήριξαν την προσπάθεια μας με κάθε τρόπο, και οικονομικά. Άλλος λίγο, άλλος πολύ και κάποιοι πάρα πολύ, όλοι όμως με την ίδια καθοριστική σημασία. Ο Θεός να ανταποδίδει όπως γνωρίζει. Πως να μην μνημονεύσεις την πατρική αγάπη του π. Οικουμένιου που άνοιξε πάλι την αγκαλιά του και όλους τους χώρους του παρεκκλησίου του αγίου Αθανασίου όπου τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους. Με την ευχή του οι άνθρωποι που λειτουργούν το μαγειρείο, κ. Σιδέρης, κ. Ειρήνη και άλλοι αδελφοί,  μας παραχώρησαν το έργο της αγάπης τους για να μαγειρέψουμε. Ο πρόεδρος του Κοσμίου κ. Βασίλης Τσομπανογιοβάνης,  μέγας χορηγός ενδιαφέροντος και προσφοράς στην υλοποίηση των δράσεων μέσα στον οικισμό του Κοσμίου.

Να μνημονεύσουμε επίσης την ολόκαρδη προσφορά των κ.κ. Δημήτρη Τζενετίδη και Αναστασίου Πετρίδη. Το αναρριχητικό πεδίο της Στρύμης,  με το τόσο όμορφο φυσικό περιβάλλον, ίσως λίγο άγριο για εμάς τους αδαείς, δαμάστηκε από την κυρίαρχη παρουσία του κ. Αρχοντή Εξακοιδη, γνωστού εκπαιδευτή βουνού και αναρρίχησης, μαζί του ήταν και τρείς ακόμη  υπέροχες νεαρές παρουσίες όπου οργάνωσαν με ασφάλεια την εκπαίδευση των μικρών αναρριχητών χαμογελαστά και αγόγγυστα, θερμά τους ευχαριστούμε. Η κ. Χαριτίνη Πετρίδου από τμήμα τοξοβολίας του Σκοπευτικού ομίλου Κομοτηνής μαζί με δύο ακόμη αθλητές, με υπομονή, χαμόγελα και περίσσια προσοχή βοήθησε τα παιδιά η εμπειρία τους στην τοξοβολία να είναι όμορφη και ασφαλής. Όλοι έπιασαν το τόξο ξανά και ξανά. Μαζί μας ήταν παρούσα και η ομάδα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Η ιατρός κ. Ιωάννα κάλυπτε κάθε ενδεχόμενο ιατρικού προβλήματος και έμεινε πολλές ώρες κοντά μας. Την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της.

 Με την βεβαιότητα ότι η Αγία Μαρίνα και ο Άγιος Ιωάννης ο Μονεμβασιώτης,  οι προστάτες της δράσης << κατασκήνωση στην πόλη, ο Σταυρός η ισχύς μας όλη >> μαζί με την Αγία Βαρβάρα και τον Τίμιο Σταυρό είναι αυτοί που οδήγησαν τα βήματα όλων μας εκεί που η Χάρτη του Θεού ήθελε και στον Οποίο ανήκει η Δόξα η Τιμή και Προσκύνηση. Αμήν 

π. Ιωάννης Μακίδης ,   

 



  .