Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Κατασκήνωση στην πόλη 2021 Δράσεις !

Η «Κατασκήνωση στην πόλη (ΙΙ) - με καρδιά ηρώων όλοι» στην Μητρόπολή μας πέρασε και αυτή στην ιστορία! Για δεύτερη συνεχή χρονιά! Ευχόμεθα ολόψυχα ο Χριστός δια των Αγίων Του να φωτίζει και να ευλογεί!

Η δύσκολη χρονιά που διανύουμε λόγω των μέτρων και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση  που με ευγνωμοσύνη γιορτάζουμε από άκρο εις άκρο της ευλογημένης πατρίδας μας ήταν αφορμή για έμπνευση.

Η πολλή όρεξη,  το κέφι και προπάντων η εμπιστοσύνη στον Θεό πολλών νέων παιδιών, γονιών και άλλων ανθρώπων που έχεις  την ευλογία από τον Θεό να ζούν καρποφόρα δίπλα σου σε παρασέρνει σαν ποτάμι… Και αυτό που  η πραγματικότητα του ιού  το κάνει να φαίνεται  πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, ο Υιός το παίρνει δυνατά και  σίγουρα και το κάνει χαρούμενη και ειρηνική αλλά και «τρελή» πραγματικότητα. 

    Η αγάπη για το έργο του Χριστού, η διάθεση διακονίας  χωρίς εγωισμούς και αυτοπροβολή, γκρεμίζουν τα τείχη των δυσκολιών.

Καθοριστικό  ήταν το αγκάλιασμα της ιδέας και πάλι από τον Επίσκοπό μας! Γι’ αυτό και άλλα πολλά θερμά ευχόμεθα  για την αρχιεροσύνη του.

Τι είχαμε να κάνουμε για ακόμη μια φορά; Να οργανώσουμε ένα διήμερο γεμάτο με δράσεις δημιουργικές και παιδαγωγικές, με παιχνίδια και αθλοπαιδιές που θα προσφέρουν σε 50 περίπου παιδιά Δ’ Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού στιγμές όμορφης παρέας και υγιούς ψυχαγωγίας. Από τις 9.30 το πρωί έως τις 17.30 και τις δύο μέρες. Με φαγητό πρωινό και μεσημεριανό, με μετακινήσεις με λεωφορείο, με ασφαλή περιπλάνηση σε διάφορες περιοχές μέσα και έξω από την πόλη και τόσα άλλα που χρειάζονται για να κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών!

Πρόκληση για όλους μας!

Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως και η ενορία της Αγίας Βαρβάρας ήταν οι επίσημοι διοργανωτές. Και φυσικά, πρωταγωνιστές όλοι!

Την υλοποίηση του εγχειρήματος σε σχέση με την οργάνωση του προγράμματος και την εφαρμογή του ανέλαβε μια άλλη ομάδα νέων ανθρώπων που εμπιστευόμασταν απόλυτα λόγω της εμπειρίας τους από την συμμετοχή τους στις Εκκλησιαστικές μας Κατασκηνώσεις .

Κική, Ζηνοβία, Μαρία, Στέφανος , Αλεξάνδρα, Δημήτρης και Αμαλία αλλά και Κωνσταντίνα, Δήμητρα, Λυδία, Ελισάβετ, Παναγιώτα, Μαρία - ένα πολύχρωμο μπουκέτο υπέροχων νέων ανθρώπων που γέμισε ευωδιαστές δράσεις το διήμερο. Δεν ξεχνάμε και τις δύσκολες ειδικές αποστολές από Μαρία και Μαρία που στέφτηκαν από απόλυτη επιτυχία!

Στα «παρασκήνια» ποιόν να πρωτοαναφέρεις! Προτιμούμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Όλοι κρίκοι μιας πολύτιμης ανθρώπινης  αλυσίδας! Και ο κάθε κρίκος με την ίδια καθοριστική  αξία για το τελικό αποτέλεσμα! Αλλά και οι γονείς στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας. Και οικονομικά! Άλλος λίγο άλλος πολύ!  Και κάποιοι πάρα πολύ! Αλλά όλοι με την ίδια καθοριστική σημασία! Ο Θεός να ανταποδίδει όπως γνωρίζει!

Πώς να μην μνημονεύσεις την πατρική αγάπη του π. Οικουμένιου που μας άνοιξε την αγκαλιά του και όλους  τους  χώρους του  παρεκκλησίου του Αγίου Αθανασίου Κοσμίου και τον υπέροχο χώρο γύρω από αυτό, όπου τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους και στήθηκε το μεσημεριανό τραπέζι.

 Έχοντας την ευχή του και οι άνθρωποι που λειτουργούν τον χώρο του μαγειρείου- συσσιτίου , ο κ. Σιδέρης, η κ. Ειρήνη και οι άλλοι αδελφοί, μας παραχώρησαν το έργο της αγάπης τους και μπορέσαμε και μαγειρέψαμε .

Να μνημονεύσουμε την ολόκαρδη προσφορά του κ. Αθανασίου Πασχάλη, των κ.κ. Δημήτριου Τζενετίδη και Αναστασίου Πετρίδη που χόρτασαν τα παιδιά με φρούτα!

Την Ποτοποιία Οινοποία Θράκης ΑΒΕΕ για το νεράκι που ξεδίψασε πολλές φόρες τους κατασκηνωτές.

Τα ιδιωτικά ΙΕΚ του κ. Γεωργίου Μπατσολάκη  με τους εγκάρδιους και πρόθυμους  συνεργάτες του, πρόσφεραν στα παιδιά την δυνατότητα να «ετοιμάσουν» και να φάνε λαχταριστές  πίτσες και γευστικές κρέπες.

Για την  τελευταία εικόνα που τα παιδιά πήραν μαζί τους εργάστηκε η σκηνοθέτιδα  κ. Μυρσίνη Λιατζουράκη με τους υπέροχους συνεργάτες της.  Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Κολοκοτρώνης, η Μαντώ Μαυρογένους  και άλλες ηρωικές μορφές του αγώνα του 1821 πέρασαν μπροστά τους. Σύντομα και περιεκτικά. Ο σύλλογος Καλλιτεχνών «Αθηνίων» έδωσε τις στολές και βοήθησε στην συνολική προσπάθεια..

Για την ολοπρόθυμη χαρούμενη δημιουργική προσφορά τους από καρδιάς τους ευχαριστούμε

Σε όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων μας είχαμε την χαρούμενη και γεμάτη υπομονή παρουσία και των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Οφείλουμε και πάλι μια συγνώμη σε πολλά παιδιά και τους γονείς τους, που τους στενοχωρήσαμε με την άρνησή μας να τα δεχτούμε στο διήμερο λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων. Συγχρόνως όμως χαιρόμαστε για την ανταπόκριση που συνάντησε η προσπάθειά μας…

Είμαστε σίγουροι ότι η Αγία Κυρράνα  και η αγία  Ακυλίνα, μαζί με την Αγία Βαρβάρα είναι αυτοί πού οδήγησαν  τα βήματα όλων μας. Μας οδήγησαν  εκεί που η Χάρη Του Θεού ήθελε οι προστάτες του φετινού διήμερου   «Κατασκήνωση στην πόλη (ΙΙ) - με καρδιά ηρώων όλοι», και στον Οποίο ανήκει και η δόξα και η τιμή και η προσκύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου