Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Κατασκήνωση στην πόλη iv 6-7 Μάϊου 2023, Περιγραφή και ευχαριστίες !!!

Κατασκήνωση στην πόλη ΙV, 6-7 Μαΐου 2023

 Θέμα: << Μιμητές Αγίων όλοι >>

Η κατασκήνωση στην πόλη iv 6-7 Μαΐου 2023, στην Μητρόπολή μας, πέρασε στην ιστορία για τέταρτη συνεχή χρονιά ! Ευχόμαστε ολόψυχα ο Χριστός δια των Αγίων Του να φωτίζει και να ευλογεί !

          Η πολλή   όρεξη,  το  κέφι αλλά προπάντων εμπιστοσύνη στον Θεό πολλών νέων παιδιών,  γονέων  και άλλων ανθρώπων που έχεις  την ευλογία  να ζουν καρποφόρα δίπλα σου, σε παρασέρνει σαν ποτάμι και αυτό που  η πραγματικότητα γύρω σου  το κάνει να φαίνεται  πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο,   ο Χριστός το παίρνει δυνατά και  σίγουρα και το κάνει χαρούμενη, ειρηνική  αλλά και τρελή πραγματικότητα.   Η αγάπη για το έργο του Χριστού, η διάθεση διακονίας στην Εκκλησία, χωρίς εγωισμούς και αυτοπροβολή  γκρεμίζουν τα τείχη όλων των δυσκολιών.

 Καθοριστικό  επίσης ήταν το αγκάλιασμα της ιδέας  από τον Επίσκοπό μας !

  Τι είχαμε να κάνουμε για ακόμη μια φορά; Να οργανώσουμε ένα διήμερο γεμάτο με δράσεις δημιουργικές και παιδαγωγικές με παιχνίδια και αθλοπαιδιές που θα προσφέρουν σε 60 παιδιά 4η 5ης και 6ης δημοτικού στιγμές όμορφης παρέας, εκκλησιαστικής ζωής και υγιούς ψυχαγωγίας.   Όλα αυτά μέσα στην σωτηριώδη  προοπτική του συνθήματος Μιμητές αγίων όλοι. Τα μηνύματα και οι εμπειρίες πλούσιες με την Χάρη Του Θεού. Μακάρι να χάιδεψαν γλυκά τις καρδιές των παιδιών μας.  Οι ώρες από τις 8.30 έως τις 18.00 και τις δύο μέρες. Με φαγητό πρωινό και μεσημεριανό , μετακινήσεις με λεωφορεία και ασφαλή περιπλάνηση σε διάφορες περιοχές .

  Στην Καρυδιά το πρωί του Σαββάτου βιώσαμε  ένα υπέροχο δρώμενο που μας μετέφερε στον 3ο αιώνα και τους διωγμούς των χριστιανών. Την Κυριακή   στα Τέμπη του Νέστου με πολλαπλές δράσεις  κρατήσαμε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών! 

    Την υλοποίηση του εγχειρήματος σε σχέση με την οργάνωση του προγράμματος και την εφαρμογή του, ολοκλήρωσε υποδειγματικά  μια ομάδα νέων ανθρώπων που απόλυτα εμπιστευθήκαμε λόγω της εμπειρίας τους από την συμμετοχή τους  στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις και στην δράση αυτή τα τρία προηγούμενα  χρόνια που γίνεται η Κατασκήνωση στην πόλη.

 Κική, Ζηνοβία, Αμαλία, Κωνσταντίνα, Δημήτρης, Αλεξάνδρα και Μαρία, Γιώργος και Φωτεινή αλλά και Κατερίνα, Δήμητρα, Παναγιώτα, Δημήτρης και Μαρία, ένα πολύχρωμο μπουκέτο υπέροχων νέων ανθρώπων που γέμισε ευωδιαστές δράσεις το διήμερο.

   Στα παρασκήνια ποιόν να πρωτοαναφέρεις από τα 35 πρόσωπα που κοπίασαν!   Ολόψυχα θα πούμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!  Όλοι κρίκοι μιας πολύτιμης ανθρώπινης  αλυσίδας !  Και ο κάθε κρίκος με την ίδια καθοριστική  αξία για το τελικό αποτέλεσμα! Όλοι αυτοί αλλά και οι γονείς των παιδιών στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια μας, άλλος λίγο, άλλος περισσότερο και κάποιοι πάρα πολύ! Αλλά όλοι με την ίδια καθοριστική συμβολή! Ο Θεός να ανταποδίδει όπως Εκείνος γνωρίζει!

  Πώς να μην μνημονεύσεις όμως  την πατρική αγάπη του π. Οικουμένιου που μας άνοιξε την αγκαλιά του  και όλους  τους  χώρους του  παρεκκλησίου του Αγίου Αθανασίου Κοσμίου όπου τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους . Έχοντας την ευχή του οι άνθρωποι που λειτουργούν τον χώρο του μαγειρείου μας παραχώρησαν το έργο της αγάπης τους για να ετοιμάσουμε το φαγητό των παιδιών.

  Την  ολόκαρδη προσφορά των κ.κ. Τζενετίδη Δημήτρη  και Πετρίδη Αναστασίου!  

  Τους υπευθύνους του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής για την ολόθερμη προσφορά τους !

  Τους εθελοντές των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Ξάνθης που διακριτικά μας φρόντισαν.

       Είμαστε σίγουροι ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Καλυβίτης και η Αγία Ευφημία, οι προστάτες της  κατασκήνωσης στην πόλη, μαζί με την Αγία Βαρβάρα  είναι αυτοί πού οδήγησαν  τα βήματα όλων μας εκεί που η Χάρη Του Θεού ήθελε και στον Οποίο ανήκει η δόξα, η τιμή και η προσκύνηση.    Αμήν

          π. Ιωάννης Μακίδης

Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου