Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011



 ο συγγραφέας Ιάκωβος Μαρτίδης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής  του βιβλίου
 "Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ" ,
πολύ επίκαιρο όσο ποτέ.
θα συζητήσουμε για προβλήματα σχέσεων.
Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ
Το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, το γάμο και το διαζύγιο
Τι είναι o έρωτας και τι η αγάπη;
Ποιες είναι οι διαφορές και ποια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους;
Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τον σύντροφο της ζωής μας;
Είναι όλοι κατάλληλοι για να παντρευτούν ή να γίνουν γονείς;
Θα μπορούσαμε να ζούμε με περισσότερη αγάπη, ουσιαστικότερη επικοινωνία και πληρότητα μέσα στο γάμο, και αν ναι, γιατί δυσκολευόμαστε;
Ποια είναι τα συνηθέστερα προβλήματα;
Ποιες δυσκολίες απασχολούν την μέση Ελληνική Οικογένεια;
Ποιες είναι οι διαφορές και ποια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους; Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τον σύντροφο της ζωής μας;
Είναι όλοι κατάλληλοι για να παντρευτούν ή να γίνουν γονείς;
Θα μπορούσαμε να ζούμε με περισσότερη αγάπη, ουσιαστικότερη επικοινωνία και πληρότητα μέσα στο γάμο, και αν ναι, γιατί δυσκολευόμαστε;
Τι συμβαίνει σήμερα στις σχέσεις ενός ζευγαριού;
Ποιες δυσκολίες απασχολούν την μέση Ελληνική Οικογένεια;
Μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά;
Ο Ιάκωβος Μαρτίδης, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και οικογενειακός σύμβουλος, απαντά σε αυτά τα ερωτήματα με έναν πρωτότυπο τρόπο και με οδηγό την επιστημονική γνώση, την κλινική του πείρα, αλλά και τις βιωματικές διαπροσωπικές και οικογενειακές εμπειρίες του.
Παραθέτει βασικά ζητήματα που προκύπτουν στον καθένα, αναλύει το πώς και το γιατί συμβαίνουν, αναπτύσσει προβληματισμούς, διερευνά τους ρόλους του άνδρα και της γυναίκας μέσα στην σχέση και προτείνει δόκιμους και λειτουργικούς τρόπους για να ζουν οι άνθρωποι χαρούμενα και δημιουργικά τις σχέσεις τους.
Ο έρωτας και ο γάμος, οι επιρροές από τρίτους, ο ρόλος των παιδιών μέσα στον γάμο καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, παρατίθενται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.
Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει τις καταπληκτικές ικανότητες που έχει ο άνθρωπος και κάνει σαφές το γιατί ο άνθρωπος δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της προϊστορίας του, αλλά δημιουργεί στο εδώ και στο τώρα την ιστορία του με τις επιλογές του.

Πέρα όμως από τις δυσκολίες που αναπόφευκτα ο καθένας αντιμετωπίζει στην ζωή του, ζητούμενο -κατά τον συγγραφέα- είναι να μάθουμε να τις χειριζόμαστε και σαν «δώρα», δηλαδή σαν ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να αναδείξουμε τις δυνατότητές μας και να ανανοηματοδοτήσουμε την καθημερινότητα, με τρόπο ώστε να ευοδώνεται η εσωτερική πληρότητα και να καλλιεργείται το βίωμα του ευ ζην.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Ιάκωβος Θ. Μαρτίδης γεννήθηκε το 1957 στην Δράμα όπου και μεγάλωσε. Το 1975 πέρασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της εξειδίκευσής του στην Ψυχιατρική, εκπαιδεύτικε μεταξύ άλλων στην οικογενειακή θεραπεία και στην θεραπεία ζεύγους. Τελείωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων και εταιρειιών που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για την Γνωστική και τη Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.
Ζει και εργάζεται στη Δράμα ως ψυχίατρος, ασχολούμενος με την ατομική ψυχοθεραπεία, την ομαδική ψυχοθεραπεία, την συμβουλευτική γονέων, την οικογενειακή θεραπεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Από το 1993 διοργανώνει ανελλιπώς, καθόλη την διάρκεια του έτους, ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια που στόχο έχουν, αφ ενός μεν τον μεγαλύτερο βαθμό εναισθησίας και αυτογνωσίας του συμμετέχοντος, με την ταυτόχρονη διεύρυνση και εμβάθυνση της οπτικής ματιάς απέναντι σε ανθρώπους και διεργασίες ζωής, αφ ετέρου δε την ανάδειξη των βαθύτερων αναγκών του ανθρώπινου προσώπου και την ανανοηματοδότηση της καθημερινότηταςμ με τρόπο ωστε να ευοδώνεται η εσωτερική πληρότητα και να καλλιεργείται το βίωμα του ευ ζην.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου